[PDC WK] Vos kan niet stunten tegen Lewis

Gino Vos is er niet in geslaagd te stunten op het PDC WK in Londen. De Ossenaar verloor met 3-1 van titelverdediger Adrian Lewis. Vos won nog wel de eerste set met 0-3, maar verloor de sets daarna met 3-1, 3-2 en 3-1. 

Gino Vos mocht aan de wedstrijd beginnen en pakte via dubbel zestien de eerste leg. Ook de eerste 180 score was voor The Fox die toen Lewis 90 niet uitgooide direct een break realiseerde met een 61-finish. Ook de derde leg is voor de debutant om de eerste set met 3-0 te winnen. 

Tweevoudig wereldkampioen Lewis zette een tandje bij in de de tweede set. De eerste twee legs gingen in een razend tempo naar Lewis.  Toen de darter uit Stoke-on-trent een fout maakt profiteerde Vos via dubbel twintig en blijft in de set. Vos kreeg in de vierde leg de kans op gelijke hoogte te komen, maar dat lukte niet. Lewis pakte de tweede set met 3-1. 

Vos wist de eerste twee legs van de derde set te pakken, Kreeg diverse kansen om de set te pakken, maar daar slaagde hij niet in. Lewis kwam terug en pakte de set met 3-2. De eerste twee legs in de vierde set gingen weer razend snel naar Lewis. Jackpot leek de derde leg ook te pakken, maar maakte een foutje waarna Vos toch nog een leg kon pakken. De leg daarna ging uiteindelijk wel naar Lewis en won de partij. 

De gemiddelden waren 83.14 voor Lewis en 79.90 voor Vos. Lewis neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van de partij Denis Ovens en Max Hopp/Charl Pietersen.