[JL] Sparta periodekampioen na nederlaag Almere City

Sparta Rotterdam is eindelijk zeker van de titel in de tweede periode. De Rotterdammers konden bij een monsterscore van Almere City FC bij AGOVV misgrijpen, maar de Apeldoornse ploeg stak daar een stokje voor en won: 4-0. Joey Godee, Oger Klos, Vojtech Schulmeister en nogmaals Godee scoorden de doelpunten voor de armlastige Apeldoorners.

Helmond Sport gaf in het Brabantse onderonsje tegen FC Oss een 3-0 voorsprong uit handen: 3-3. Erik Quekel, Davy Brouwers en nogmaals Quekel scoorden tussen de zeventiende en de 35e minuut de Helmondse doelpunten. In de laatste twintig minuten van het tweede bedrijf kwam Oss echter terug: Daniel Janssen en Marcel van der Sloot scoorden vlot achter elkaar. Angelo Simone maakte pas vlak voor tijd de gelijkmaker. Ook Telstar en De Graafschap deelden de punten. In Velsen bleef het 0-0.

Door het puntenverlies blijft de achterstand van nummer vijf Helmond Sport, dat dertig punten heeft, op koploper MVV vijf punten. De Graafschap heeft zes punten minder en staat negende. AGOVV staat elfde met twintig punten. Almere City heeft twee punten minder en is dertiende, vlak voor Telstar dat zeventien punten bijeensprokkelde. Oss staat met zestien punten vijftiende.