[League Cup] Stuntploeg Bradford City finalist

Bradford City beleeft nog steeds een jongensdroom. De vierdeklasser plaatste zich voor de League Cup-finale op Wembley ondanks een verlies tegen Aston Villa.

De thuisploeg moest een 3-1 nederlaag in het eerste duel goedmaken. Villa begon de wedstrijd goed met Christian Benteke in de hoofdrol. De Belgische spits kreeg in het eerste kwartier al een aantal kansen. Maar hij miste twee kopballen en tussendoor kon ploegmaat Gabriel Agbonlahor zijn voorbereidende werk niet afronden.

Eindelijk Benteke
Halverwege de eerste helft kon Benteke dan toch juichen. Joe Bennett stuurde hem richting doel en Benteke schoof de bal simpel met de binnenkant voet in het doel. Vier minuten later leek Stephen Ireland de 2-0 te maken op aangeven van opnieuw Bennett, maar hij werd terecht afgevlagd voor buitenspel.

Bradford verrast opnieuw
Bradford kwam er weinig aan te pas, maar stond door de 3-1 thuiszege nog wel virtueel in de finale. Tien minuten na rust kwam Bradford zelfs nog dichter bij de finale. Ron Vlaar liet James Hanson vrij, die zo de 1-1 mocht binnenkoppen.

Hanson kon zeven minuten later de wedstrijd definitief in het slot gooien. Zavon Hines zette hem volledig vrij op vijf meter van het doel, maar Hanson miste jammerlijk. Even later was invaller Garry Thompson nog dichter bij de voorsprong, maar hij krulde de bal op de lat.

Villa te laat
Andreas Weimann - doelpuntenmaker in Bradford - viel nog in bij Aston Villa en vlak voor tijd scoorde hij op aangeven van mede-invaller Darren Bent de 2-1. Maar voor Villa was het te laat, dat ondanks de winst ten onder gaat aan Bradford City.

Op naar Wembley
Bradford speelt daarom op 24 februari de finale van de League Cup op Wembley. De tegenstander heet dan Swansea City of Chelsea. Swansea won het eerste duel met 2-0 en speelt woensdag thuis tegen Chelsea de return.