Geen Sneijder in voorselectie Oranje

Louis van Gaal heeft de voorlopige selectie van Oranje voor het oefenduel met Italië bekengemaakt. Jonathan De Guzman en Ricky van Wolfswinkel zijn de opvallendste namen.

Wesley Sneijder ontbreekt in de 23-koppige voorselectie van bondscoach Louis van Gaal. De middenvelder kwam de voorbije maanden niet aan spelen toe bij Internazionale, al is daar met zijn transfer naar Galatasaray nu een einde aan gekomen. Ook Rafael van der Vaart ontbreekt, de middenvelder van Hamburger SV is pas net hersteld van een hamstringblessure.

John Heitinga en doelman Maarten Stekelenburg zitten bij Everton en AS Roma op de bank, waardoor ze nu niet zijn opgeroepen voor het oefenduel met Italië op 6 februari. Van Gaal heeft Kenneth Vermeer, Michel Vorm en Tim Krul in de voorlopige selectie opgenomen.

Jonathan De Guzman is een opvallende naam in de voorselectie. De middenvelder stond ooit al eens op een voorlopige lijst van Oranje onder Marco van Basten, maar met zijn goede prestaties bij Swansea City heeft de oud-Feyenoorder nu ook de aandacht van Van Gaal.

In de aanval is er een plek weggelegd voor Ricky van Wolfswinkel. De spits van Sporting CP speelde in 2010 één A-interland voor Oranje tegen Oekraïne in een duel waar de vaste internationals ontbraken. Ola John is eveneens opgenomen in de voorselectie, de aanvaller van Benfica zat voor het EK ook al bij de groep maar viel op het laatste moment af.

Op vrijdag 1 februari maakt Van Gaal zijn definitieve selectie bekend.

Voorlopige selectie

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Ajax) en Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Daley Blind en Ricardo van Rhijn (beiden Ajax), Khalid Boulahrouz (Sporting), Daryl Janmaat, Joris Mathijsen, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij (allen Feyenoord)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Jonathan de Guzman (Swansea City), Adam Maher (AZ) en Kevin Strootman (PSV)

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Ola John (Benfica), Dirk Kuijt (Fenerbahҫe), Jeremain Lens (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Ruben Schaken (Feyenoord) en Ricky van Wolfswinkel (Sporting)