[AC] Nigeria via Ivoorkust naar halve finale

Nigeria is zondag via Ivoorkust doorgedrongen tot de halve finale van de Afrika Cup: 2-1. Sunday Mba bezorgde zijn land twaalf minuten voor tijd met een van richting veranderd schot een plek bij de laatste vier, waarin het Mali treft. In de andere halve finale ontmoet Ghana Burkina Faso of Togo.

Emmanuel Emenike zette Nigeria op voorsprong. Tioté maakte er vervolgens vlak na rust 1-1 van door een vrije trap van sterspeler Didier Drogba binnen te koppen.

Door het verlies van Ivoorkust zijn beide finalisten van vorig jaar uitgeschakeld. Zambia, dat Ivoorkust vorig jaar in de eindstrijd na strafschoppen versloeg, werd in de groepsfase uitgeschakeld. Nigeria ontbrak vorig jaar op het continentale toernooi.