Eriksen: "Misten beetje geluk"

Ajax liet zondag dure punten liggen in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, tot ongenoegen van Christian Eriksen. Ajax creëerde genoeg kansen, maar de Amsterdammers bleven steken op 1-1. "De bal wilde er gewoon niet in, het was een beetje geluk dat we misten. Ik begreep ook dat de inzet van Kolbeinn Sigthorsson over de lijn was. Ik probeerde zelf wel iets te forceren, maar dat lukte helaas niet", aldus Eriksen tegen NUsport.

De Deen gaf aan dat de wedstrijd van donderdag tegen Steaua Boekarest ook een rol speelde. "Het zou kunnen dat we op dit moment een beetje vertrouwen missen en de nederlaag tegen Steaua hebben meegenomen naar deze wedstrijd. We waren ook wel een beetje moe."

Ook verdediger Toby Alderweireld baalt van de remise. "We kregen weinig ruimte, zowel voorin als tussen de linies. Er werden in de eerste helft nog twee goals afgekeurd. Ik begreep dat die beslissingen beiden onterecht waren. Dat is heel zuur." Ajax staat nu twee punten achter op koploper PSV, dat zondag in De Kuip van Feyenoord verloor.