[CL] Uitslag Bayern München - FC Barcelona

Vanavond stond in de Allianz Arena in München de eerste partij in de halve finales van de Champions League op het programma. Bayern München slachtte FC Barcelona met maar liefst 4-0 af. Daardoor lijkt de return in Camp Nou slechts een formaliteit.

Bayern kreeg via Arjen Robben, die in de basis mocht beginnen, al na twee minuten een enorme mogelijkheid om te scoren. Onze landgenoot vond echter Viktor Valdés op zijn pad. De Duitsers, die zich deze maand al tot landskampioen kroonden, bleven in de beginfase FC Barcelona opjagen, kregen een paar mogelijkheden en verdienden na ruim een kwartier spelen een strafschop. Na een schot van Philipp Lahm blokte Gerard Piqué in zijn eigen strafschopgebied opzichtig de bal met zijn arm, maar dit werd niet gezien door de arbitrage.

Na 25 minuten wist Bayern verdiend op voorsprong te komen. Robben wist met zijn voorzet Dante te bereiken, die op zijn beurt de bal richting tweede paal kopte. Thomas Müller wist daar Valdés kansloos te laten en wist de 1-0 met zijn hoofd binnen te lopen. Kort na de 1-0 kwam Bayern goed weg. Een scherpe voorzet van Dani Alves kwam bijna bij Messi terecht, die de bal voor het inschieten had. Dante wist echter zijn teen ertussen te krijgen en voorkwam daarmee de gelijkmaker.

Na ruim een half uur spelen ontsnapte Barcelona opnieuw aan een strafschop. Uit een corner kopte Dante tegen de hand aan van Dani Alves, maar ook dit moment ging aan de arbitrage voorbij. Tot aan de rust probeerde Barcelona wel te jagen op de gelijkmaker, maar de Spaanse club - waar Messi in de eerste helft onopvallend was -  wist nauwelijks gevaar te stichten.

Een onopvallende Lionel Messi loopt de bal over de zijlijn (Foto: Pro Shots)

Nog geen vijf minuten na rust wist Bayern opnieuw tot score te komen. Uit een hoekschop van Robben wist Mario Gómez de verdiende 2-0 op het scorebord te zetten. Ook na de 2-0 bleef Bayern gevaarlijker. Zo wist Müller vanuit een moeilijke hoek bijna de 3-0 te scoren, maar zijn schot ging maar net voorlangs. Ook een schot van Ribéry, na mooi voorbereidend werk van Robben, ging maar net langs de verkeerde kant van de paal naast het doel. Robben kreeg zelf ook een kans op 3-0, maar zijn kopbal - uit een vrije trap van Bastian Schweinsteiger - ging naast.

Na een uur spelen voerde Barcelona de druk iets meer op, maar de verdediging van Bayern werd nauwelijks op de proef gesteld. Dit was aanleiding voor Bayern-trainer Jupp Heynckes om spits Gómez te wisselen voor middenvelder Luiz Gustavo. Barcelona bleef aanvallen, maar Bayern wist uit een counter 3-0 te scoren. Een uitstekend spelende Robben wist Jordi Alba te omspelen en vervolgens Valdés kansloos te laten. Barcelona kreeg niet veel later een uitgelezen mogelijkheid om op 3-1 te komen, maar Marc Bartra was niet atletisch genoeg om de bal van dichtbij in het doel te werken.

Tien minuten voor tijd kreeg Müller een grote kans op 4-0, maar ditmaal wist Valdés de inzet wel te stoppen. Een minuut later wist Müller toch zijn tweede doelpunt van de avond te scoren. Op aangeven van Alaba werkte hij de bal achter Valdés en bracht de 4-0 op het scorebord. Daarmee lijkt het tweeluik na negentig minuten spelen al beslist.