Uitslag Portugal - Nederland

Het Nederlands elftal was dicht bij een overwinning in Faro. Nadat de ploeg van Louis van Gaal lange tijd voor stond, was het Cristiano Ronaldo die vlak voor tijd gelijk maakte.

De ploeg van Louis van Gaal spelde een prima wedstrijd en gezien het materiaal waarmee dit gebeurde was dit knap. Met name nieuweling Paul Verhaegh viel in positieve zin op. Vooraf werd verwacht dat hij tegenover Cristiano Ronaldo kwam te staan, maar de Real Madrid-ster liet zich veel in de as en op rechts zien. Helaas kreeg de ploeg vlak voor tijd een domper te verwerken toen Ronaldo de 1-1 maakte.

Oranje startte goed, al heeft een ploeg als Portugal er natuurlijk geen moeite mee als de tegenstander het spel maakt. Zo nu en dan deelden de Zuid-Europeanen speldenprikjes uit door snel om te schakelen als de passing bij Nederland onzuiver was. Toch stond het vizier van Portugal niet helemaal scherp, want Micuel kreeg voor rust een reuzenkans, maar de middenvelder kreeg het voor elkaar om de vrije schietkans naast te werken.

Kevin Strootman had daarvoor al voor de terechte 0-1 gezorgd. Nadat Verhaegh een aanval opzette richting Van Persie kwam de bal bij Jeremain Lens terecht. De rechstbuiten behield het overzicht en legde de bal terug op oud-teamgenoot Strootman en de middenvelder schoot vanaf rand zestien kiezelhard raak in de korte hoek. Het veldspel van Oranje was in orde en ook op fysiek niveau lieten de spelers van Van Gaal zich gelden.

Nederland bleef dan ook knap op de been in Faro, ondanks dat Portugal na een uur spelen steeds meer druk gaf. Er ontstond meer ruimte op het veld en de Portugezen maakten hier goed gebruik van. Oranje liep steeds meer achteruit en sloot ook minder aan zodra de bal bij de aanvallers was. Toch was het goed om te zien dat spelers als Verhaegh, Daley Blind en Georginio Wijnaldum zich prima staande houden op dit niveau.

De Portugeze kregen via Ronaldo en invaller Macheda nog prima kansen, maar ook Michel Vorm speelde een uitstekende wedstrijd. De doelman van Swansea had uitstekende reddingen in huis, maar moest in de slotfase toch capituleren. Bij een corner verdedigde Oranje niet goed en schoot de bal door in de voeten van Ronaldo. De aanvoerder had vervolgens geen moeite om de gelijkmaker in te schieten. 1-1 was op zich een terechte uitslag, maar dat de tegentreffer zo laat in de wedstrijd viel zal voor Oranje toch voor een domper zorgen.

Portugal

1 - 1

Nederland

 87' Ronaldo    17' Strootman 
 
 Gele kaart: Veloso (Portugal), Martins Indi, (Nederland)
 
Stadion: Estádio Do Algarve, São João da Venda
Toeschouwers: 26000
Arbiter: Mezzolini(Ita)
 
Opstelling:   Opstelling:
Beto
Pereira
Pepe
Neto (Alves/82)
Coentrao (Silvio/90)
Micael (Machado/46)
Veloso
Amorim (Andre Martins/74)
Danny (Pizzi/64)
Helder (Oliveira/64)
Ronaldo
  Vorm
Verhaegh (v.Rhijn/47)
De Vrij
Martins Indi
Blind
Wijnaldum
v.d.Vaart (v.Ginkel/46)
Strootman
Lens (Schaken/82)
v.Persie (Huntelaar/58)
Robben