[EK Hockey] Dames Ierland, Duitsland en Spanje winnen

Op de Europese kampioenschappen hockey hebben de dames van Ierland, Duitsland en Spanje de tweede groepswedstrijd weten te winnen. Ze wonnen respectievelijk van Wit-Rusland, Engeland en Schotland. Hierbij korte verslagen van de gespeelde wedstrijden. Nedeland speelt om 20.00 uur tegen België

A: Ierland - Wit-Rusland 3-2 (1-0)
De Ierse vrouwen hebben zich prima hersteld na de 6-0 nederlaag van zaterdagavond tegen Nederland. De Ieren kwamen tegen Wit-Rusland binnen twaalf minuten op voorsprong, maar zagen hun tegenstander in de tweede helft langszij komen. Lang hoefden de groenhemden niet te treuren, want binnen vijf minuten was het alweer 2-1. Een kleine tien minuten voor het eindsignaal was de 3-1 ook een feit. Wit-Rusland maakte drie minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar deze kwam te laat.

# Land Gespeeld Punten Doelsaldo
1 Nederland 1 3 6
2 België 1 3 5
3 Ierland 2 3 -5
4 Wit-Rusland 2 0 -5

B: Duitsland - Engeland 2-1 (1-1)
Duitsland deed uitstekende zaken door in een spannend duel van Engeland te winnen. Een doelpunt van Marie Mävers bracht onze oosterburen aan de leiding, maar in het rustsignaal viel de Britse gelijkmaker. In de tweede helft tekende Mävers voor haar (en Duitslands) tweede treffer. In een hectische slotfase met veel video-referrals werd nog een Engels doelpunt afgekeurd. De score bleef echter ongewijzigd, waardoor Duitsland na twee duels met zes punten aan kop gaat in poule B. Engeland en Spanje volgen met drie punten.

B: Spanje - Schotland 2-1
Lang hoefde het publiek niet te wachten op de eerste treffer bij de eerste vrouwenwedstrijd van de dag. Binnen een minuut sloeg Spanje toe via Maria Gomez. Na een vlotte Schotse gelijkmaker, was het opnieuw Gomez die scoorde en Spanje de eerste toernooipunten bezorgde. Schotland kijkt ook na 140 minuten hockey tegen een hatelijke nul aan.