Liverpool voorziet defensie van impulsen

Liverpool heeft op de slotdag van de transfermarkt de verdedigers Mamadou Sakho en Tiago Ilori gestrikt. De 23-jarige Sakho komt over van Paris Saint-Germain. De drie jaar jongere Ilori verruilt Sporting Portugal voor de Premier Leagueclub. Liverpool zou een kleine dertig miljoen euro kwijt zijn aan het tweetal.

De Reds maakten tevens de komst van de Nigeriaan Victor Moses bekend. De 22-jarige vleugelspeler wordt voor een seizoen gehuurd van Chelsea.

Zowel Sakho, een Frans international, als Ilori komt het best tot zijn recht in het hart van de defensie. De in Londen geboren Ilori kwam al in actie voor diverse jeugdteams van Portugal, maar mag nog voor het Engelse nationale elftal kiezen.

Sakho maakte in 2007 zijn debuut voor Paris Saint-Germain en kwam in zes seizoenen tot 201 optredens voor de club. "Ik ben naar Liverpool gekomen, omdat het project waar ze hier mee bezig zijn mij aanspreekt", aldus de verdediger, die ook als linksback kan spelen.

Coach Brendan Rodgers kon deze zomer reeds Simon Mignolet, Kolo Touré, Iago Aspas, Luis Alberto, en Aly Cissokho verwelkomen. Sakho en Ilori zagen Liverpool zondag de koppositie veroveren in de Premier League door een 1-0 zege op Manchester United.