Boekhoorn haalt drie internationals naar N.E.C.

N.E.C. Nijmegen heeft op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt drie internationals ingelijfd. De Slowaak Samuel Stefanik, de Oostenrijker Jakob Jantscher en de Belg Marnick Vermijl komen de hekkensluiter van de Eredivisie versterken. De transfers zijn mogelijk gemaakt door een groep investeerders onder leiding van N.E.C.-supporter en miljardair Marcel Boekhoorn.

De 21-jarige Stefanik komt over van Trencin, waarvoor hij in 96 wedstrijden twintig keer scoorde. De middenvelder tekent voor drie seizoenen. Aanvaller Jantscher wordt voor twee seizoenen vastgelegd. De zestienvoudig international komt over van Red Bull Salzburg. Hij werd vorig jaar verhuurd aan Dinamo Moskou.

Vermijl wordt door N.E.C. overgenomen van Manchester United. De 21-jarige jeugdinternational kwam bij de Engelse topclub niet verder dan een wedstrijd in de League Cup. Met het beloftenteam van Manchester werd de Belg, die uit de jeugdopleiding komt van Standard Luik, afgelopen seizoen kampioen.

"De eerste selectie van N.E.C. had behoefte aan directe versterkingen", zegt technisch directeur Edo Ophof, die vorige maand na een beroerde start van het seizoen trainer Alex Pastoor verving voor Anton Janssen. "Met de komst van deze drie spelers geven we de selectie een directe kwaliteitsimpuls." De club heeft geen financiële details bekendgemaakt.