Özil tekent voor vijf jaar bij Arsenal

Arsenal heeft de gewenste topspeler binnen. Mesut Özil komt voor een bedrag van ruim 47 miljoen euro naar Londen. Goal weet dat Arsenal de transfer van Özil maandagmiddag heeft afgerond en dat de speler een contract tot de zomer van 2018 zal ondertekenen. De Duits international zal een salaris van ruim 153 duizend euro per week verdienen.

Hiermee wordt Özil de bestbetaalde speler van Arsenal ooit. Tevens is met de transfersom van ruim 47 miljoen euro het clubrecord van The Gunners verbroken. Naast Özil moeten er echter nog meer spelers naar het Emirates komen.

Manager Arsène Wenger wil aanvaller Demba Ba graag aan zijn selectie toevoegen, maar zijn club Chelsea vraagt vooralsnog een forse huursom. Doelman Emiliano Viviano komt op huurbasis over van Palermo.

Maar ook de strijd om Ángel Di Maria is nog niet opgegeven door Wenger. Er ligt nog altijd een bod van dertig miljoen euro op tafel om de Argentijn van Real Madrid naar Londen te halen. Het is nog niet duidelijk of De Koninklijke wil instemmen met dit bedrag.