Einde aan zegereeks Rus, Burger wel door

Arantxa Rus er niet in geslaagd om de eerste ronde van het 25.000 dollartoernooi in het Franse Saint Malo door te komen. De als vierde geplaatste Pauline Parmentier (WTA-183) was in drie sets te sterk voor Rus. Het werd 7-5, 2-6 en 6-3. Hiermee komt een einde aan een zegereeks van tien wedstrijden.

Rus kwam nog goed terug na het verlies van de eerste set, maar de Westlandse werd in haar eerste servicebeurt van de derde set direct gebroken en kwam vervolgens met 5-2 achter. Hoewel ze de servicebeurt van haar Franse opponente nog een keer wist terug te pakken, leverde Rus aansluitend voor de negende keer in de partij haar opslaggame in, waarmee er een einde aan de partij kwam.

Cindy Burger haalde wel de tweede ronde door Capucine Rousseau te verslaan. Rousseau heeft geen ranking en kreeg een wildcard voor het toernooi. Het werd 7-5 en 6-0. De 20-jarige Volendamse speelt in de volgende ronde tegen de als eerste geplaatste Teliana Pereira (WTA-104).

Indy de Vroome en Lesley Kerkhove haalden beiden de tweede ronde van het ITF-25k toernooi van Dobrich niet. In eigen land was de Bulgaarse Borislava Botusharova (WTA-614), toegelaten met een wildcard, met 6-3 en 6-4 te sterk voor de 17-jarige De Vroome. Kerkhove verloor met 6-7(4), 6-2 en 7-5 van de Kazachse qualifier Kamila Kerimbayeva.