[EL] Uitslag Maccabi Haifa - AZ

AZ heeft donderdag de Nederlandse reputatie in het Europese voetbal succesvol verdedigd. Waar PSV en Ajax deze week onderuit gingen, versloegen de Alkmaarders Maccabi Haifa in de Europa League met 1-0. Johann Berg Gudmundsson scoorde in Israël twintig minuten voor tijd de enige goal.

AZ had het erg lastig tegen Haifa en mocht meer dan tevreden zijn met de drie punten. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek wist nauwelijks kansen te creëren in de eerste helft en moest vooral tegenhouden. Doelman Esteban redde een aantal keren adequaat op Israëlische inzetten en zorgde er zo voor dat met 0-0 de rust werd gehaald.

Ook in het tweede bedrijf was Haifa lang de dominante ploeg. Invaller Willie Overtoom zorgde na 66 minuten met een hard schot voor de eerste serieuze Alkmaarse doelpoging. Vier minuten later was het raak voor AZ. Na verdedigende blunders rolde een schot van Gudmundsson over de lijn: 1-0.

Haifa raakte vervolgens nog de lat, maar AZ hield stand en is de enige Nederlandse club die deze week heeft gewonnen in Europa. Ajax ging met 4-0 onderuit bij FC Barcelona, terwijl PSV in eigen huis een pijnlijke 2-0 nederlaag leed tegen Ludogorets.

PAOK Saloniki versloeg Shakhter Karagandy in AZ's groep met 2-1.