[WK Kwalificatie] Burkina Faso laat langs Algerije

Burkina Faso heeft zichzelf een goede dienst bewezen tegen Algerije. In de play-offs voor een ticket naar het WK in Brazilië werd het laat 3-2. Het thuisland kwam na 45 minuten spelen op voorsprong. Voormalig HSV-speler Jonathan Pitroipa zette de openingstreffer op het scorebord. Erg lang kon Burkina Faso niet genieten van de voorspong.

Valencia-speler Sofiane Feghouli maakte al snel gelijk. Vijf minuten na rust zorgde hij voor de gelijkmaker van Algerije. Dat probeerde daarna stand te houden. 1-1 zou met de return in eigen land immers geen slecht resultaat zijn.

Toch was het Burkina Faso wat opnieuw op voorsprong kwam. Djakaridja Koné maakte de 2-1. Na 69 minuten leek Carl Medjani de eindstand op 2-2 te bepalen. Ook dat zou een prima uitgangspositie zijn voor de Algerijnen. Toch was het Burkina Faso dat er met de winst vandoor ging. Een gegeven strafschop werd benut door Aristide Bancé; 3-2.