World Cup-zeges skiërs Svindal en Lindell-Vikarby

In Beaver Creek en Lake Louise hebben Jessica Lindell-Vikarby en Aksel Lund Svindal een World Cup-zege bij mogen schrijven op hun palmares. De Zweedse won de reuzenslalom, terwijl de Noor de super-G pakte.

In het Canadese Lake Louise stond voor de heren de super-G op het schema. Terwijl de sneeuw naar beneden kwam was de Zwitser Patrick Kueng de eerste die een snelle tijd neer wist te zetten. Georg Streitberger was de eerste die hem kon verbeteren. Voor de Oostenrijker zou de tijd uiteindelijk goed blijken voor de derde plek in de wedstrijd. Favoriet Svindal leek zich stuk te gaan bijten op de tijd van Streitberger, maar in het laatste, meer vlakke stuk kon de grote Noor nog een halve seconde goedmaken. De enige die nog in de buurt kon komen was Matthias Mayer, maar de Oostenrijker kwam net tekort en werd tweede.

In het Amerikaanse Beaver Creek sloten de vrouwen hun weekeinde af met een optreden op de reuzenslalom. Favoriete Lara Gut, winnares van zowel de afdaling als de super-G in Beaver Creek, mocht al als tweede van start. De Zwitserse kon haar favorietenrol niet aan en ging al snel onderuit. De Zweedse Lindell-Vikarby was de snelste, bijna een halve seconde voor de Amerikaanse Mikaela Shiffrin. In de tweede run was vooral Tina Weirather uit Liechtenstein zeer sterk. Een goede run bezorgde haar de derde plek. Shiffrin ging voor haar thuispubliek snel naar beneden, maar wist haar tweede plek niet te verbeteren. De overwinning ging naar Lindell-Vikarby, die ook in de tweede run sterk voor de dag kwam. Voor de Zweedse was het de eerste World Cup-zege in bijna vijf jaar. Shiffrin en Weirather stonden voor het eerst op het podium na een reuzenslalom.