Wereldkampioene Worley mist Spelen

De Franse skiester Tessa Worley is tijdens de World Cup slalom in Courchevel zwaar ten val gekomen. Hierbij heeft zij haar kruisband gescheurd, waardoor deelname aan de Olympische Spelen in Sochi uitgesloten is.

Tijdens de eerste run verloor Worley haar evenwicht, waarna ze de andere kant op draaide en in de netten terechtkwam. Hierbij kwam ze op een ongelukkige manier in aanraking met de palen die de netten omhoog houden. Na de val werd ze vervoerd naar het ziekenhuis, hier heeft men geconstateerd dat er inderdaad sprake is van een gescheurde kruisband. "Ik maak me hele grote zorgen", aldus de Franse coach Anthony Séchaud al na het ongeval tegenover diverse Franse media. "De val zelf zag er niet heel ernstig uit, maar vooral de manier waarop ze met de netten in aanraking kwam is erg zorgwekkend."

Worley, specialiste op de reuzenslalom, werd op dat onderdeel in 2011 derde op het wereldkampioenschap. In februari van dit jaar pakte ze zelfs de wereldtitel. Verder was ze acht keer de beste in een wedstrijd om de World Cup en is de ze enige skiester die in de vorige vier seizoenen bij de beste vier zat in het klassement op de reuzenslalom.