[PDC WK] Van der Voort met moeite naar tweede ronde

Vincent van der Voort is vanavond naar de tweede ronde van het PDC WK doorgedrongen. Hij versloeg in een wedstrijd met een laag niveau de ongeplaatste Matt Clark met 3-1.

Van der Voort begon voortvarend aan de wedstrijd. Hij mocht de wedstrijd beginnen en won de openingsleg door middel van een 131 finish. De tweede leg pakte hij door en opende met 180. Hij brak Clark en won vervolgens ook met relatief gemak de derde leg en zo de eerste set.

De tweede set was direct een stuk minder van Van der Voort. Hij werd door het tempo van Clark uit zijn eigen ritme gehaald en miste een hoop. Clark was ook niet goed aan het gooien maar profiteerde wel van de fouten van Van der Voort en sleepte de tweede set binnen.

Van der Voort kreeg de wil om te winnen terug in de derde set en ging meteen beter gooien. Hij begreep dat hij zelf de legs moest winnen en zich niet moest meten aan het niveau en tempo van Clark. Dat hielp aanzienlijk en hij won de derde set met 3-1 in legs.

De vierde set was echter weer van een uitermate laag niveau. Beide darters misten opnieuw een hoop en Van der Voort begon weer tegen zichzelf te spelen. Hij sloeg echter op het beslissende moment toe en gooide bij een 2-2 stand in legs de dubbel 10 om de wedstrijd met 3-1 op zijn naam te schrijven.