Messi schiet Barça naar kwartfinale Copa

Lionel Messi heeft FC Barcelona vanavond verzekerd van de kwartfinales van de Copa del Rey. De Argentijn maakte voor het eerst in maanden weer deel uit van de basisopstelling van trainer Gerardo Martino en scoorde uit tegen Getafe twee keer. Die ploeg kwam zelf niet tot scoren en zo eindigde het duel in een 2-0 overwinning voor Messi en de zijnen.

Ook in de heenronde in Camp Nou was Messi al goed voor twee treffers in de 4-0 overwinning aldaar. Zo is Barcelona dus zeer comfortabel door naar de volgende ronde. Toch hebben de Catalanen niet louter reden tot feesten, want Neymar blesseerde zich al vroeg in de eerste helft flink aan zijn enkel en kon na een kleine dertig minuten niet meer verder. Hij wordt morgen onderzocht.

Naast Barcelona voegde ook Real Sociedad zich vandaag bij de laatste acht in het Spaanse bekertoernooi. De club uit San Sebastián won uit bij Villareal met 1-0, waar het thuis nog met 0-0 gelijk had gespeeld. Barcelona en Sociedad voegen zich nu bij het rijtje Real Madrid, Levante, Athletic de Bilbao, Espanyol en Atlético Madrid. Zij wonnen allen eerder deze week al hun terugwedstrijden. Racing Santander maakt het lijstje compleet, als enige club uit de Segunda División. Zij versloegen promovendus Almería over twee wedstrijden.