De Boer twijfelt nog over vleugels tegen PSV

Ajax-trainer Frank de Boer heeft in aanloop naar de topper tegen PSV de meeste vraagtekens bij zijn vleugelspelers. "Op links- en rechtsbuiten zijn we er nog niet helemaal uit", liet De Boer vrijdag weten op een persconferentie. De Amsterdammers beschikken tegen PSV over een geheel fitte selectie.

De Boer hoopt dat Ajax de goede lijn van voor de winterstop zondag voortzet. "We moeten direct wakker zijn. Het is een belangrijke wedstrijd tegen een concurrent, die je bij winst kunt uitschakelen voor de titel. Dan komen we op veertien punten." Ajax heeft na de 4-0 nederlaag in Eindhoven bovendien nog een rekening te vereffenen. "Maar nu zijn we verder. Op het gebied van positiespel en druk zetten. Dat zit er nu beter in."

De oefenmeester ziet uit naar de hervatting van de Eredivisie. "We hebben goed getraind en komen goed uit de winterstop. Iedereen is fit. Dat maakt het lastiger om keuzes te maken, maar het is mooi om te zien dat iedereen op de deur klopt om in het elftal te komen. Dat brengt iedereen naar een hoger plan", aldus De Boer.

De Noord-Hollander gaf zijn ploeg een zeven min voor de eerste seizoenshelft, die de landskampioen afsloot met de koppositie. "De ingrediënten zijn aanwezig om een hoger cijfer te halen. We willen graag naar een 8,5 als rapportcijfer, maar daar heb je geen garanties voor."

PSV begon uitstekend aan het seizoen, maar zakte vervolgens ver weg. "PSV heeft een dip gehad en zijn nu weer aan het opkrabbelen. PSV heeft hoe dan ook een sterk team", vindt De Boer, die beducht is voor Bryan Ruiz. "Het staat buiten kijf dat hij een heel goede speler is die we in de gaten moeten houden."