Balotelli: "Seedorf is een kampioen"

Mario Balotelli is zeer positief over Clarence Seedorf, zijn nieuwe trainer bij AC Milan. Dat laat hij merken in een interview met La Gazzetta dello Sport.

Volgens Balotelli is het geen probleem dat Seedorf in het trainersvak geen ervaring heeft op topniveau. "Hij was één van de beste spelers ter wereld, dus ik denk niet dat hij ervaring nodig heeft. Het komt wel goed", aldus de Italiaanse spits. "Vroeger waren Arrigo Sacchi en Fabio Capello hier ooit de baas. Zij werden de beste coaches ter wereld."

Balotelli kan niet wachten om met Seedorf aan de slag te gaan. "Als speler hoor je naar hem te luisteren, want Clarence is een kampioen. Hij heeft duidelijke ideeën en een sterke persoonlijkheid", weet de flamboyante spits.

Clarence Seedorf (37) maakt dit weekend zijn debuut bij AC Milan. De Rossoneri spelen zondag in de Serie A een thuiswedstrijd tegen Hellas Verona. Die ploeg staat halverwege de competitie verrassend op de zesde plaats.

Zelf moeten de Milanezen voorlopig genoegen nemen met plaats elf. Onder leiding van Massimiliano Allegri pakte Milan in negentien duels maar 22 punten. Ook het doelsaldo (31-30) is onder de maat.