Tweede winteraankoop voor Galatasaray

Trainer Roberto Mancini gaf eerder deze week al het startschot voor een peloton aan nieuw spelersmateriaal bij Galatasaray. Umut Gundogan is als eerste over de finish.

Mancini liet op een persconferentie weten dat het niet alleen bij de komst van middenvelder Izet Hajrovic zou blijven. Hij hield woord: Gundogan heeft een contract ondertekend waarmee hij zich tot en met het seizoen 2017/18 aan de Turkse grootmacht bindt.

De 24-jarige middenvelder komt over van Bucaspor, alwaar hij de afgelopen tijd een stormachtige ontwikkeling doormaakte. Sinds hij anderhalf jaar geleden bij de Turken tekende, was hij een vaste waarde in het eerste elftal. Dit seizoen scoorde hij vier keer in zestien competitieduels.

Met Galatasaray gaat Gundogan een nieuwe persoonlijke uitdaging aan. De ploeg van Mancini overwintert in de Champions League, waardoor de Belg met Turkse roots op het punt staat om zijn Europese debuut te maken.

De carrière van Gundogan, die is opgeleid bij onder meer MVV, zit al langer in de lift. In het seizoen 2009/10 speelde hij 25 wedstrijden voor RBC Roosendaal. Daarna kwam hij twee seizoenen uit voor FC Brussels uit zijn land van herkomst. Op 1 juli 2012 stapte hij transfervrij over van Bucaspor.