Henry adviseert Xavi: "Blijf bij Barça"

Thierry Henry ziet het niet gebeuren dat Xavi aan het einde van het seizoen overstapt naar New York Red Bulls.

De aanvaller sluit niks uit, zegt hij tegen Sport. "Hij moet lekker doen waar hij zin in heeft. Maar voor een speler als hij is het beter om zijn hele carrière bij FC Barcelona te blijven. Natuurlijk zal hij slagen als hij hierheen komt. Of het nou in Amerika, Frankrijk of Engeland is; hij slaagt overal."

De geruchten over de toekomst van Xavi blijven maar aanhouden, omdat de 33-jarige middenvelder heeft aangegeven dat hij in de nadagen van zijn carrière graag nog elders zou spelen. Onder meer New York Red Bulls, Bayern München en Manchester City zouden belangrijke gegadigden zijn om hem over te nemen.

Xavi speelde deze week zijn zevenhonderdste wedstrijd in dienst van Barcelona. Hij bouwde in de loop der jaren een enorme staat van dienst op bij zijn Spaanse werkgever. Clubpresident Sandro Rosell dichtte hem recent de intreding van het Tiki Taka-voetbal bij Barça toe.

"Het is een kenmerk van zijn stijl geworden. Barça zou niet zonder hem kunnen en we zijn trots dat hij deel uit maakt van onze familie", zei Rosell over Xavi tegen Spaanse media.