Seedorf wil aanvallend voetballen met Milan

Clarence Seedorf is van plan AC Milan aanvallend voetbal te laten spelen. "Ik ga 4-2-3-1 spelen om het maximale uit onze aanvallende kwaliteiten te halen", zei de kersverse trainer zaterdag op een persconferentie over het spelsysteem. "We gaan aanvallend voetbal spelen."

Seedorf benadrukte dat Milan tijd nodig heeft. "Ik geloof een beetje in de filosofie waarin het spel belangrijker is dan het systeem waarin gespeeld wordt", zei de oud-voetballer van onder meer Milan, Real Madrid en Ajax. "Ik heb er geen twijfels over dat het team is gegroeid, we moeten het glas halfvol zien."

De 87-voudig international had vriendelijke woorden over voor spits Mario Balotelli. "Mario is een lieve jongen en ik kende hem een beetje voordat ik terugkwam. We weten allemaal van zijn kwaliteiten. Ik ben hier om hem helpen te groeien. Onze aanvallende filosofie is belangrijk voor hem", zei Seedorf over het enfant terrible.

De oud-Ajacied leek ook nog te zinspelen op de komst van Marco van Basten. "Ik hoop dat Van Basten naar ons komt kijken, aangezien we de aanwezigheid van spelers die geschiedenis hebben geschreven met de club nodig hebben. Van Basten is er daar zeker een van", zei hij over de Heerenveen-coach.

Hernan Crespo zei zaterdag tegen het Italiaanse Fox Sports dat Seedorf hem heeft gevraagd bij Milan te komen werken. "Maar er is nog niets concreet. Ik heb ook andere aanbiedingen op zak", liet de voormalige topspits weten. Ook Jaap Stam, assistent-trainer bij Ajax, wordt in verband gebracht met Milan. Seedorf is nog op zoek naar een assistent.

Seedorf trapt zijn trainerscarrière zondag af met een thuiswedstrijd tegen Hellas Verona. Milan neemt in de Serie A momenteel een teleurstellende elfde plek in.