[WK sprint] M. Mulder wint opnieuw

Michel Mulder heeft op het wereldkampioenschap sprint in Nagano zijn leidende positie nogmaals weten te verstevigen. De Zwollenaar won na de eerste ook de tweede 500 meter en kan normaal gesproken alleen nog verliezen als hij valt.

Met een tijd van 35,12 seconden was Mulder ruim langzamer dan zaterdag, maar het was opnieuw goed voor de winst. De rit tussen Mulder en Shani Davis leek een lastige kruising op te leveren, maar de Amerikaan kende zijn plek en liet Mulder voorgaan. De Australiër Daniel Greig verbeterde zich naar 35,17 en pakte evenals een dag eerder de tweede plek. Derde werd de Japanner Keiichiro Nagashima met een tijd van 35,28. Met 35,43 werd Ronald Mulder vijfde, drie plekken voor de 35,53 van Kjeld Nuis.

Op de 1000 meter moet Michel Mulder een voorsprong van 1,27 seconden zien te verdedigen op Greig. De nummer drie, William Dutton uit Canada, staat al op 2,20 seconden. Denis Kuzin uit Kazachstan, zaterdag winnaar van de 1000 meter, staat op de negende plek op 2,66 seconden. Een kleine kans op het podium is er nog voor de beide andere Nederlanders. Ronald Mulder staat vierde op 2,32 seconden van zijn broer. Kjeld Nuis, specialist op de 1000 meter, staat achtste op 2,61 seconden.