[WK sprint] Titel Yu, Boer van het podium

Jing Yu heeft in Nagano haar tweede wereldtitel sprint gepakt. De Chinese, eerder kampioene in 2012, was op de afsluitende 1000 meter snel genoeg om haar grote voorsprong te verdedigen. Margot Boer kon haar plaats op het podium niet vasthouden en werd vierde.

Heather Richardson won de 1000 meter met een tijd van 1:15,28. Met 1:15,44 werd Hong Zhang uit China tweede. Margot Boer werd wel derde met 1:16,13, maar leverde teveel in op zowel Zhang als Richardson. Laurine van Riessen kwam tot 1:16,95, waarmee ze zesde werd. Thijsje Oenema zette de negende tijd neer met 1:17,70, terwijl Das een plek lager eindigde met 1:18,15.

Het klassement werd met ruim verschil gewonnen door Yu. Ze had 0,43 punten voorsprong op haar landgenote Zhang. Richardson wist net genoeg goed te maken om Boer in te halen. De Amerikaanse kwam uiteindelijk tot een eindtotaal wat 0,07 punten beter was dan dat van Boer. De schaatster van Team Liga kwam als enige vier keer op het podium, maar dat bleek niet genoeg. Van Riessen werd uiteindelijk zesde in het klassement, één plek voor Oenema. Das moest een honderdste teveel toegeven en viel daardoor buiten de beste tien, ze werd elfde.