Schaars: "Minimaal een punt verdiend"

Stijn Schaars vond dat PSV recht had op meer tegen Ajax. De captain van de Brabanders zag de thuisploeg met 1-0 winnen in eigen huis.

Een doelpunt van Kolbeinn Sigthórsson betekende de beslissing in de wedstrijd. Voor rust had PSV nog diverse kansen om aan de leiding te komen in Amsterdam. "We hadden voor rust op voorsprong moeten komen", aldus Schaars tegen FOX Sports. "In de tweede helft was Ajax de bovenliggende partij, maar we hadden minimaal een punt verdiend."

PSV zag Ajax beter uit de kleedkamer komen. De Eindhovenaren moesten vooral tegenhouden na rust. "Het kostte veel energie om één op één te spelen. Voor rust kregen we zeven kansen, maar we lieten het na om ook te scoren. Ajax krijgt twee grote kansen waarvan ze er één maken. Wij hadden het in de eerste helft moeten doen", zei de middenvelder.

Bryan Ruiz kon niet het verschil maken bij zijn debuut voor PSV. Schaars is wel gelukkig met de komst van de huurling. "Hij heeft altijd creatieve ideeën. Bryan is iemand die vooruit denkt, de bal vast kan houden, maar ook een steekbal kan geven én kan scoren. Ik denk dat we nog veel plezier aan hem gaan beleven. Hij had zich goed geïnformeerd over het team en had veel zin om bij ons te beginnen."

De achterstand van PSV op Ajax en Vitesse is na zondag veertien punten. "We willen nu een goede reeks gaan neerzetten en tegenstanders onze wil opleggen. Dat deden we vandaag ook in de eerste helft. We beloonden onszelf alleen niet. Maar het is niet allemaal voor niets geweest. We hoeven alleen niet over de titel te praten", besluit de teleurgestelde aanvoerder van PSV.