[PD] Levante snoept Barcelona punten af

Barcelona heeft zondag opnieuw puntenverlies geleden in de Primera Division. Op bezoek bij Levante kwamen de Catalanen niet verder dan 1-1. Gerard Pique maakte gelijk voor Barcelona nadat Loukas Vyntra de thuisploeg in de elfde minuut verrassend op voorsprong had gezet.

Door het gelijkspel kan Atletico Madrid later zondag alleen aan de leiding komen. Barcelona heeft na twintig wedstrijden 51 punten en Atletico na negentien duels vijftig punten. Real Madrid staat ook op vijftig punten, maar speelde evenveel wedstrijden als Barça.

Eerder zondag won Villarreal met 2-0 van Almeria. Ikechukwu Uche opende de score al in de derde minuut. 84 minuten later gooide Bruno Soriano de wedstrijd pas definitief in het slot voor de nummer vier van de ranglijst.

Nummer zes Real Sociedad verloor punten bij Getafe: 2-2. Via Imanol Agiiretxe kwamen de Basken in iets meer dan een kwartier op een 2-0 voorsprong, maar de thuisploeg toonde veerkracht. Ciprian Marica zorgde voor de 2-1 ruststand, Pedro Leon bracht Getafe aan het begin van de tweede helft langszij.