'PSV slijt Toivonen aan Stade Rennes'

Ola Toivonen en PSV zijn van elkaar verlost. De Zweed maakt volgens het Eindhovens Dagblad voor twee miljoen euro de overstap naar Stade Rennes.

De Eindhovense club was al tijden op zoek naar een nieuwe werkgever voor Toivonen en maandagochtend meldt de krant dat deze met de Franse club is gevonden. De transfersom bedraagt twee miljoen euro en Toivonen stapt per direct over.

De 27-jarige Zweed had nog een halfjaar in zijn contract bij PSV, dus het was voor de club noodzakelijk om hem te verkopen, wilde er nog geld verdiend worden. Doordat de middenvelder zijn contract niet wilde verlengen zat hij al geruime tijd niet bij de wedstrijdselectie.

Het wachten is nog op de officiële bevestiging van de clubs. Het is tevens niet duidelijk voor hoe lang Toivonen heeft getekend bij de nummer vijftien van de Ligue 1.

Afgelopen zomer leek een transfer naar Norwich City er lange tijd in te zitten, maar de Zweed zag deze stap destijds niet zitten. PSV was met de Engelsen al akkoord over een transfersom van 5,7 miljoen euro. Nu ontvangt PSV dus een aanzienlijk lager bedrag voor Toivonen.

Toivonen kwam in de winter van het seizoen 2008/09 naar Eindhoven en groeide vervolgens uit tot basisspeler. In het seizoen 2011/12 was hij zelfs aanvoerder, maar de band moest hij vervolgens inleveren aan Mark van Bommel. Dit seizoen kwam de Zweeds international toch nog tot veertien competitieduels.