Inter blaast spelersruil af na woedende reacties van fans

Een compleet gekkenhuis was het maandagmiddag op de Italiaanse transfermarkt. Juventus is woedend op Internazionale in verband met een spelersruil. Inter heeft besloten de stekker te trekken uit de onderhandelingen met Juventus. Beide ploegen waren in gesprek om een spelersruil tussen Fredy Guarín en Mirko Vucinic te realiseren, maar Inter heeft besloten af te zien van een ruilconstructie.

Het plotselinge terugtrekken van i Nerazzurri is het gevolg van grote woede onder de aanhang van de club. Toen bekend werd dat een ruil tussen Guarín en Vucinic op handen was, bestookten Inter-supporters het officiële Twitteraccount van de club met boze reacties.

Zo schreef een supportersgroep: "Wat voor club wil een toch al beperkte selectie nou verder verzwakken, door tegelijkertijd een rivaal te versterken?", vraagt men zich af. "Guarín naar Juve is onacceptabel. Een jonge en technisch begaafde speler ruilen voor een oudere? Wij zijn werkelijk perplex."

Die uitingen van onvrede en onbegrip door de supporters is voorzitter Erick Thohir niet ontgaan. De Indonesische preses van Inter luistert naar zijn aanhang en heeft besloten de stekker uit de onderhandelingen te trekken.

Die actie heeft geleid tot woedende reacties. Guarín heeft duidelijk zijn zinnen gezet op een transfer naar Juventus, en de Italiaanse landskampioen is woedend op Inter. De zaakwaarnemer van Vucinic is bovendien vastberaden om zijn cliënt in Milaan onder te brengen. Het is nog maar de vraag hoe deze Italiaanse opera gaat aflopen.