[League Cup] Manchester City simpel naar finale

Manchester City heeft probleemloos de finale van de League Cup bereikt. De nummer twee van de Premier League was na de 6-0 thuiszege van drie weken geleden ook in Londen veel te sterk voor West Ham United: 0-3. Álvaro Negredo scoorde twee keer, Sergio Agüero was de andere doelpuntenmaker.

Negredo, die in de eerste wedstrijd tussen beide clubs goed was voor een hattrick, maakte al in de derde minuut duidelijk dat West Ham zich geen illusies meer hoefde te maken. De Spanjaard nam na een uur spelen ook het derde doelpunt voor zijn rekening. Agüero had in de 24e minuut op Upton Park voor de 0-2 ruststand gezorgd.

In de finale, die op 2 maart op Wembley wordt gespeeld, treft City stadgenoot Manchester United of Sunderland. Het eerste duel werd begin deze maand door Sunderland verrassend met 2-1 gewonnen. Woensdag is de return op Old Trafford.