Genk spreekt vertrouwen in Been uit

Mario Been hoeft nog niet te vrezen voor zijn baan als trainer van RC Genk, ondanks een dramatische reeks bij de club. Het bestuur van Genk heeft in een statement op de officiële website laten weten dat er voorlopig geen verandering komt in het beleid van de technische staf. Been krijgt het volledige vertrouwen van de Belgen.

"Na veelvuldig en grondig intern overleg tussen spelers, staf, directie en bestuur is gebleken dat het vertrouwen in trainer Mario Been intact is. De spelers hebben aangegeven dat ze honderd procent achter de coach staan", luidt het bericht van Genk.

Het bestuur neemt genoegen met de uiterst teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. In de laatste vijf wedstrijden slaagde Genk er geen één keer in om tot scoren te komen.

"De coach heeft langs zijn kant aangegeven dat hij er alle vertrouwen in heeft dat hij de ambities met de huidige spelerskern zal verwezenlijken", verklaart de directie.

Ondanks de blamages van de voorbije weken staat Genk nog op de zesde plaats in de Belgische competitie. De subtopper is al uitgeschakeld in de nationale beker. Vorig seizoen kroonde Been zich nog met de club tot bekerwinnaar.