NAC Breda nu ook klaar met Lurling

"Ik ben er klaar mee", riep Anthony Lurling nadat hij buiten de wedstrijdselectie van NAC Breda was gelaten. De aanvaller hoeft niet meer op een nieuw contract te rekenen.

Trainer Nebojsa Gudelj en technisch directeur Graeme Rutjes hebben in een onderhoud met Lurling laten weten dat hij niet in aanmerking komt voor een contractverlenging aan het einde van het seizoen, meldt Voetbal International.

Omdat de routinier een aflopende verbintenis heeft, komt er daardoor sowieso een einde aan het dienstverband tussen beide partijen. Het is volgens het weekblad uitgesloten dat Lurling na dit seizoen in een andere functie terugkeert bij NAC.

Gudelj en de zijnen konden het gedrag van Lurling voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ niet accepteren. De voorhoedespeler weigerde op de tribune plaats te nemen, toen hij door de oefenmeester buiten de wedstrijdselectie was gelaten.

"Heel erg balen dit", luidt de reactie van de ervaren kracht. "Maar na wat afgelopen weekend gebeurd is, voelde ik dit natuurlijk wel aankomen." Lurling sluit niet uit dat hij nog deze maand opstapt bij NAC. "Ik laat deze mededeling even op me inwerken en neem dan een beslissing. Ik volg daarbij mijn gevoel."

NAC mag zich opmaken voor wederom een rumoerig weekend, omdat Lurling aanstaande zaterdag tegen PEC Zwolle hoe dan ook binnen de lijnen zal verschijnen. Hij wordt gehuldigd voor het spelen van zijn 250ste wedstrijd voor de Bredanaren. Hij bereikte die mijlpaal onlangs in een duel met Ajax.