Tomasson en Advocaat zijn het oneens

Roda JC ging met 0-2 ten onder tegen AZ. Dick Advocaat vond de zege terecht, maar Jon Dahl Tomasson was van mening dat zijn ploeg meer verdiende. Roda JC begon sterker aan de wedstrijd, maar beloonde zichzelf niet.

Mitchel Paulissen kreeg een enorme kans op de 1-0, maar schoot naast. "In de beginfase hebben we enkele echt goede kansen gehad. Daaruit hadden we moeten scoren. Dan had het er anders uitgezien", tekent De Telegraaf op.

"Dan krijgen we heel ongelukkig een eigen doelpunt om de oren", zegt de Deen over de 0-1 van AZ. Het breekpunt van de wedstrijd kwam echter na een uur spelen, toen Krisztian Németh een rode kaart kreeg. Hij liep tegen arbiter Serdar Gözübüyük op, nadat deze hem geen strafschop gaf.

"Dat gebeurde in de emotie, maar het is niet slim wat hij deed. De wedstrijd was er vervolgens eigenlijk meteen mee gespeeld." De Alkmaarders maakten een minuut na dat incident namelijk de 0-2.

AZ-coach Dick Advocaat vond dat zijn ploeg relatief eenvoudig op de been bleef. "Alleen in de openingsfase was het even moeilijk voor ons. Roda krijgt twee kansen en als er daarvan één wordt benut hadden we het misschien lastig gekregen", aldus De Kleine Generaal.

De Alkmaarders zitten dus bij de laatste vier en hebben nog prima uitzicht op de tweede KNVB Beker op rij. Woensdag wordt bekend wie de tegenstander in de halve finale wordt.