'De Boer gooit elftal om tegen Feyenoord'

Frank de Boer hanteert vanavond in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Feyenoord het rotatiesysteem. Meerdere basisspelers krijgen rust.

"Ik denk dat iedereen het verdient om te spelen", zei De Boer dinsdag op de persconferentie. "Als je het trainingskamp in Turkije bekijkt en ook nu weer deze week, is er gewoon heel goed getraind."

"En daaruit leid ik af dat de reserves zich willen profileren. Daar kijk ik naar, maar ik wil ook winnen. Dus probeer ik zo’n sterk mogelijk elftal op te stellen", aldus De Boer.

Dit houdt in dat Kenneth Vermeer het doel verdedigt. Hij was tot voor kort de eerste doelman, maar heeft de strijd tussen de palen verloren van Jasper Cillessen. De tweede doelman van Ajax speelt de bekerwedstrijden, zo ook vanavond.

De Telegraaf verwacht dat Niklas Moisander rust krijgt en wordt vervangen door Stefano Denswil. Lerin Duarte krijgt op het middenveld de voorkeur boven Thulani Serero en in de punt van de aanval is Bojan Krkic terug te vinden.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen, Klaassen, Blind, Duarte, Schöne, Bojan en Fischer.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Mulder, Janmaat, Van Beek, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena, Schaken, Pellè en Boëtius