Robben traint weer volledig mee

Arjen Robben kan aankomend weekeinde wellicht zijn rentree maken bij Bayern München. De aanvaller trainde woensdag weer volledig mee. Robben raakte begin december geblesseerd aan zijn knie.

Tijdens het duel met FC Augsburg in de DFB Pokal kreeg hij een harde charge van doelman Marwin Hitz te verwerken. Robben liep flinke schade aan zijn knie op en stond sindsdien buiten spel. Bayern-trainer Pep Guardiola zag Robben woensdag echter weer volledig meetrainen met Der Rekordmeister. Het is echter nog niet duidelijk of de 29-jarige aanvaller komend weekeinde tegen Borussia Mönchengladbach al bij de selectie zit.

"Het is mooi om weer onderdeel te zijn van de ploeg. Ik ben natuurlijk nog niet honderd procent", liet Robben weten aan het ANP. De terugkeer van Robben is tevens goed nieuws voor bondscoach Louis van Gaal. Nadat Robin van Persie dinsdag weer deel uitmaakte van de training bij Manchester United, is ook zijn andere sterspeler weer bijna fit.

Robben was voor zijn blessure in topvorm bij Bayern. In twaalf competitieduels wist de Nederlander zes keer te scoren en gaf hij drie assists.