[KNVB beker] Uitslag N.E.C. Nijmegen - FC Utrecht

N.E.C. Nijmegen heeft zich voor de halve finales van de KNVB Beker weten te plaatsen. De nummer zestien van de Eredivisie won door een vroege goal van Vermijl met 1-0 van FC Utrecht.

Al na acht minuten profiteerde N.E.C. met een vloeiende counter van onachtzaamheid bij de Utrecht-defensie. De mee opgekomen Vermijl gebruikte de ruimte die hem gelaten werd optimaal. Hij schoof de bal onder doelman Ruiter door.

Utrecht leek geschrokken van de vroege achterstand en werd slordig. Dat resulteerde in diverse uitstekende mogelijkheden voor de thuisploeg. Een kopbal van Michael Higdon stuitte op de lat, waarna Jakob Jantscher de bal op een meter van het doel voor het intikken kreeg. De Oostenrijkse flankspeler was echter niet bij de les en schoot naast.

N.E.C. ging op dezelfde voet verder en was via Stefánik (schot naast het doel) en Conboy dicht bij de 2-0. Met name bij de kans van laatstgenoemde kroop Utrecht door het oog van de naald. Tot tweemaal toe wist Ruiter een inzet van Conboy vanaf korte afstand te pareren.

De tweede helft was minder bezaaid met mogelijkheden. N.E.C. bleef de bovenliggende partij, maar verder dan enkele ongevaarlijke voorzetten en hoekschoppen kwam de ploeg lange tijd niet.

In de 72ste minuut mochten de bezoekende fans een keer opveren. Invaller Bob Schepers ontsnapte aan zijn bewakers en ging op doelman Kalle Johnsson af. Laatstgenoemde keerde de bal en hield zijn doel schoon. Omdat ook N.E.C.'ers Christoph Hemlein en Sören Rieks grote kansen om zeep hielp, bleef de doelpuntenproductie beperkt tot één treffer.

Zo mag Anton Janssen opnieuw dromen van bekersucces. De 50-jarige oefenmeester bewaart goede herinneringen aan het bekertoernooi. Hij won de Dennenappel tweemaal als speler van PSV en haalde met N.E.C. twee keer de finale. Als trainer was hij met Jong N.E.C. en de amateurs van Gemert bovendien succesvol in het bekertoernooi

Vermijl scoorde in de 8e minuut de enige goal. (Foto: Pro Shots)