United slaat Chelsea-bod op Rooney af

José Mourinho hoopt nog altijd Wayne Rooney naar Stamford Bridge te halen. Manchester United heeft echter opnieuw een bod op de aanvaller afgeslagen. Manchester United is niet van plan om Wayne Rooney te laten gaan.

Goal weet dat de club een nieuw bod op de 28-jarige Engels international heeft geweigerd. De Londenaren zitten al langere tijd achter Rooney aan, maar vingen onlangs weer bot bij United. Saillant detail is dat United juist interesse heeft in Chelsea's Juan Mata.

De regerend kampioen wil de Spanjaard, die op een dood spoor zit, deze winter nog over te nemen. Naar verluidt wil Chelsea ongeveer 47 miljoen euro voor Mata ontvangen, terwiijl The Blues een bedrag van 36 miljoen over hebben voor Rooney.

Goal begrijpt dat er voor het onderlinge duel van afgelopen zondag (3-1 winst Chelsea) een bod is neergelegd op Old Trafford. Engelse media suggereerden al een spelersruil, maar dat lijkt er niet van te komen. Manchester United is namelijk niet van plan om sterspeler Rooney te laten gaan, en al helemaal niet naar een concurrerende ploeg in de Premier League.

Chelsea deed afgelopen zomer ook al verwoede pogingen om Rooney binnen te halen. De club heeft tweemaal een bod gedaan op de aanvaller, waarbij het laatste bod ongeveer dertig miljoen euro bedroeg. Rooney zag een overstap zelf wel zitten, maar United hield voet bij stuk.

Rooney heeft bij United nog een contract voor anderhalf seizoen. De club wil deze verbintenis graag verlengen, maar dat ziet de speler zelf nog niet zitten. Naar verluidt is Rooney toe aan een nieuwe uitdaging bij een club waar hij onomstreden kan zijn. Ondanks dat hij een van de weinige lichtpuntjes bij United is dit seizoen, is Rooney niet de onomstreden kracht die hij enkele jaren geleden wel was.

Behalve Chelsea zouden ook Arsenal, Paris Saint-Germain en Real Madrid de situatie van Rooney volgen. Als United de aanvaller dan toch moet verkopen, krijgt een club buiten de Premier League de voorkeur.