Montpellier verrast PSG in Coupe de France

Paris Saint-Germain heeft een verrassende nederlaag geleden in de Coupe de France. Montpellier won in Parijs met 1-2 en staat zo in de kwartfinale.

PSG-coach Laurent Blanc greep het duel met Montpellier in de achtste finale van de Coupe de France aan om enkele spelers rust te geven. Zo zaten Zlatan Ibrahimovic, Maxwell en doelman Salvatore Sirigu op de bank bij de Parijzenaars. Gregory van der Wiel begon wel in de basiself.

De Nederlander speelde een goede eerste helft en was voortdurend dreigend aan de rechterkant. Na een kwartier spelen kreeg hij de bal op de rand van de zestien en speelde hij Blaise Matuidi aan, maar diens schot ging een behoorlijk stuk naast.

Vervolgens was het aan de andere kant wel raak. Bij een van de eerst gevaarlijke aanvallen van Montpellier opende Daniel Congré de score. Een vrije trap vanaf de zijkant werd door de verdediger ingekopt, nadat invalkeeper Nicolas Douchez mistastte. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers zo op voorsprong.

PSG hield het betere van het spel en dat leidde na een halfuur tot de gelijkmaker. Javier Pastore en Lucas Digne zetten een fantastische aanval op, waarna Digne de bal hard voor gaf op Edinson Cavani. De Uruguayaan had de bal vervolgens voor het intikken en maakte er 1-1 van. Een minuut daarna kreeg Cavani van Lucas Moura eenzelfde soort kans, maar ditmaal werkte hij de bal wonderbaarlijk naast.

Na rust kwam Montpellier meer in de wedstrijd en Blanc was er niet gerust op. Thiago Motta en Ibrahimovic kwamen in de ploeg voor Marco Verratti en Jérémy Ménez, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Weer zag de defensie van PSG er bij een standaardsituatie niet goed uit en dit keer was het Victor Montaño die een hoekschop binnen kopte.

De club uit Parijs zette vervolgens Montpellier onder druk, maar een grote kans was niet aan Ibrahimovic besteed. In de slotfase kreeg Cavani de bal in de zestien en werd hij onderuit gehaald, maar liet de scheidsrechter liet doorspelen. Ibrahimovic kwam zo in kansrijke positie, maar de Zweed schoot de bal in het zijnet. De nederlaag was hierdoor een feit en Montpellier gaat zo verder naar de kwartfinale van de Coupe de France.