Koeman: "Qua kansen niet onder gedaan"

Ronald Koeman toonde zich teleurgesteld na de uitschakeling in de KNVB Beker. De coach vond zijn ploeg bij vlagen echter prima spelen.

De Rotterdammers begonnen heel sterk in de Amsterdam ArenA en kwamen zelfs op voorsprong via Jean-Paul Boëtius. Gaandeweg verloor Feyenoord echter de grip op het duel en ging de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 verloren.

Koeman was gematigd tevreden over zijn ploeg. "Het eerste half uur van de eerste en tweede helft hebben we Ajax zeer goed bespeeld", tekent De Telegraaf na afloop op. "We hebben goede kansen gehad, maar in het laatste kwartier werd het twee keer wat minder, waardoor Ajax tussen de linies kon komen."

"We hebben niet ondergedaan qua kansen, maar wel in het voetbal", doelde Koeman op het sterkere positiespel van de Amsterdammers. "Wij hanteren toch te makkelijk de lange bal. Dat is het verschil", besluit Koeman zijn verhaal.

Door het verlies kan Feyenoord slechts uitkijken naar de competitie, waar ADO Den Haag zaterdag de tegenstander is. De achterstand op koplopers Ajax en Vitesse bedraagt op dit moment vier punten, terwijl FC Twente drie punten meer heeft.