De Boer: "Terecht gewonnen"

Ajax plaatste zich via een 3-1 zege op Feyenoord voor de halve finale van de KNVB Beker. Trainer Frank de Boer vond de zege van zijn ploeg terecht.

Ajax werd in de eerste helft verrast door het felle spel van Feyenoord. Evenals tegen PSV hadden de Amsterdammers moeite om het spel te maken en kwam Feyenoord een aantal keren gevaarlijk door. Dat leverde dan ook een achterstand op.

"We hadden in de eerste 30, 35 minuten moeite met het compacte spel van Feyenoord", zegt De Boer tegen onder meer De Telegraaf. "We konden de vrije man en de vrije ruimte niet vinden. Daardoor leden we ook veel balverlies."

Ajax kwam voor rust nog op gelijke hoogte en na de pauze had de ploeg het betere van het spel. "In de rust heb ik het middenveld iets anders neergezet. We zijn daarna amper meer in de problemen gekomen."

Ajax kwam twintig minuten voor tijd op 2-1 via Bojan, waarna Thulani Serero in de slotfase het duel besliste.
De overwinning was volgens De Boer terecht. "Als je naar het veldspel kijkt wel, vind ik. Maar als je de kansen van beide ploegen optelt, kom je ongeveer gelijk uit, denk ik. Op basis van onze tweede helft, hebben wij terecht gewonnen."