Mathijsen: "Feyenoord moet nu vol voor de titel gaan"

Joris Mathijsen heeft uitgesproken dat Feyenoord vol voor de titel gaat na de uitschakeling in de KNVB Beker tegen Ajax. De centrale verdediger ziet de aankomende wedstrijd tegen ADO als de ideale gelegenheid om de nederlaag tegen Ajax van zich af te spelen.

De Rotterdammers begonnen sterk aan het kwartfinale duel in de Amsterdam ArenA en kwamen al snel op een 1-0 voorsprong via Jean-Paul Boëtius. In het vervolg van de wedstrijd bleek Ajax echter te sterk en doelpunten van Viktor Fischer, Bojan Krkic en Thulani Serero zorgden er uiteindelijk voor dat de kwartfinale het eindstation was voor de gasten.

Mathijsen laat weten dat de ploeg van Ronald Koeman echter niet van plan is bij de pakken neer te gaan zitten en wil zaterdag tegen ADO Den Haag laten zien dat de nederlaag in de ArenA geen invloed zal hebben op de titelambities. "We moeten nu vol voor de titel gaan. Ik ben niet het type bij wie een nederlaag lang blijft hangen. Dat kan simpelweg ook niet," vertelt de centrale verdediger in gesprek met Goal.

"We moeten zaterdag gewoon weer naar ADO. Natuurlijk ben je zwaar teleurgesteld nu en donderdag ook nog wel, maar dat zal niet ten koste gaan van de wedstrijd van zaterdag."

Feyenoord begon sterker aan het duel tegen de Amsterdamse aartsrivaal, maar verloor na de gelijkmaker de grip op de wedstrijd, tot grote frustratie van Mathijsen. "Als we konden verklaren waarom de wedstrijd ineens omslaat zouden we weinig verliezen. Meestal is zo’n verklaring niet gelijk te geven," gaat de verdediger verder.

"Het moge duidelijk zijn dat we het in het begin heel goed hebben gedaan en heer en meester waren. Maar als je zoveel kansen krijgt en je wil hier winnen, dan moet je meer goals maken. Je moet je kansen afmaken en dat hebben we niet gedaan."

"Ajax heeft dan de kwaliteit om terug in de wedstrijd te komen en wel de kansen af te maken. Het is frustrerend dat je weet dat je ze kan pakken en dat we ook beter kunnen dan we hebben laten zien, maar het is er helaas niet uitgekomen."

"Als je zo goed begint en dan het laatste kwartier van de eerste helft en ook de tweede helft niet meer in de wedstrijd komt, dan kun je dat jezelf zeker verwijten." Feyenoord won de slag op het middenveld in het eerste halfuur en vooral Tonny Vilhena bezorgde zijn directe opponent Davy Klaassen de nodige problem met zijn diepgang, uiteindelijk resulterend in de openingstreffer.

Mathijsen benadrukt echter dat de Rotterdammers geen specifiek plan hadden om de jonge Ajacied uit de wedstijd te houden. "Het zit in Vilhena zijn spel dat hij graag duels aangaat en dan over zijn tegenstander heen gaat. Dat is iets wat hij altijd doet en waar we voor aanvang geen specifieke afspraken over hadden gemaakt. Dat zit in zijn spel."

Na de nederlag van woensdag kan Feyenoord zich vol richten op de strijd om de titel. De ploeg van Koeman staat momenteel vierde in de Eredivisie met 36 punten uit 19 wedstrijden en volgt op vier punten van Ajax en Vitesse. Mathijsen en zijn ploeggenoten nemen het zaterdag in het Kyocera Stadion op tegen ADO.