Piazon: "Zijn alleen maar sterker geworden"

Van alle kampioenskandidaten was Vitesse tot dusver de meest bedrijvige op de transfermarkt. Volgens Lucas Piazon zijn de Arnhemse titelkansen gestegen. De Braziliaanse uitblinker van de eerste seizoenshelft vindt dat Vitesse goed werk heeft verricht.

"We maken een serieuze kans op de titel, zeker als we blijven spelen zoals voor de winterstop", liet hij zich ontvallen tegenover Voetbal International. "Het kan interessant worden. Voor mijn gevoel zijn we er alleen maar sterker op geworden."

Met name van Bertrand Traoré heeft Piazon hoge verwachtingen. "Met het vertrek van Gaël Kakuta hebben we veel kwaliteit ingeleverd, maar dat vangen we op met de komst van Bertrand Traoré", aldus de talentvolle aanvaller. "Die jongen ken ik van Chelsea, een geweldige speler."

Ook het winterse trainingskamp stemt Piazon hoopvol. "In de winterstop hebben we gedomineerd tegen VfL Wolfsburg. Vertrouwen is het sleutelwoord. Een goede start na de winterstop zal ons vleugels geven."

Aankomend weekend staat de zwaarbeladen derby met N.E.C. Nijmegen op het programma. Tijdens de vorige editie van de Gelderse derby, in Nijmegen, bezorgde Piazon de bezoekers de volle winst (1-2). Dat kunststukje hoopt hij zondag te herhalen.

"De derby leeft in de groep", zegt hij op het digitale thuis van zijn werkgever. "Zondag willen we koste wat het kost winnen. Niet alleen omdat het de derby is, maar ook omdat de drie punten belangrijk zijn om bovenin mee te blijven doen."

Piazon verblijft lang genoeg in Arnhem om te weten dat er zondag meer op het spel staat dan drie punten. "Het is een belangrijke wedstrijd voor ons en voor de supporters. N.E.C. gaat er alles aan doen om van die laatste positie weg te blijven. Zij zullen scherp beginnen en hard werken tot het laatste fluitsignaal. Aan ons de taak om de juiste mentaliteit te tonen. Derby’s zijn geweldig om te spelen. Zeker met de steun van de supporters moet het ons lukken drie punten te pakken."