[Roddelcorner] Rare wc's in Sochi & Robbens kinderboek

Elke week gaan we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samenbrengen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag, maar vandaag op donderdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Cool Runnings, de Tweede Generatie
Op Olympische Spelen duiken vaak tropische verrassingen op die de show stelen. Eén van de meest bekende is wel de Jamaicaanse bobsleeploeg die in 1988 meedeed aan de Winterspelen in Calgary. Disney maakte er zelfs de film 'Cool Runnings' over. De ploeg bestaat uit stuurman Winston Watts en remmer Marvin Dixon. Watts is inmiddels al 46 jaar oud en nam al drie keer eerder deel aan de Spelen (in 1994, 1998 en 2002).

De kwalificatie voor de Spelen in Sochi bleek geen probleem, alleen het er daadwerkelijk komen werd uiteindelijk het grootste struikelblok. De ploeg had 40.000 dollar nodig voor de deelname. Maar nadat er van diverse kanten inzamelingsacties werden opgestart is ook dat probleem overkomen. Er is zelfs meer geld ingezameld dan nodig was. Het zal de ploeg dus aan niets ontbreken opweg naar Cool Runnings, de Tweede Generatie zoals Watts het zelf noemde.

Michelle Obama dunkt met de Miami Heat
De Miami Heat waren te gast in het Witte Huis naar aanleiding van hun gewonnen NBA-titel. Het bezoek van de basketbalploeg van LeBron James en co werd meteen aangegrepen om een promotiefilmpje voor Let's Move op te nemen. Let's Move is een initiatief van Michelle Obama om kinderen gezonder te laten leven. De spelers van de Heat staan bekend om hun videobombing, dat wil zeggen dat tijdens een interview een andere speler in de achtergrond de aandacht probeert te trekken. Deze keer stal de First Lady de show met haar videobombing.


Miami Heat en Michelle Obama voor Let's Move (Bron: YouTube)

Edberg blijft liever buiten beeld
Sinds Stefan Edberg coach is van Roger Federer staat hij ineens meer in the picture. Maar daar is de Zweedse oud-tennisser blijkbaar niet zo van gediend. Tijdens wedstrijden op de Australian Open worden de trainers echter vaak in beeld genomen. Edberg heeft daar wat op gevonden blijkens dit filmpje, hij dekt steevast de camera's voor zijn neus af.....

Robben de ster in kinderboekenserie
Vorige week donderdag mocht Arjen Robben het eerste deel in een driedelige serie kinderboeken over hem in ontvangst nemen. Het eerste deel 'Arjen Robben en de finale van de Champions League' gaat over de loopbaan van de aanvaller vanaf zijn eerste stappen op het voetbalveld bij VV Bedum tot het winnen van de Champions League met Bayern München.

Het boek werd geschreven door veertien groepen acht uit de provincie Groningen samen met schrijver Fred Diks. Bij de overhandiging van het eerste exemplaar werd meteen de aftrap gegeven voor het volgende deel. Met het schrijven van de eerste zin gaf Robben zelf de start voor 'Arjen Robben en het magische schot in Rio'.

Arjen Robben bij de uitreiking van 'Arjen Robben en de finale van de Champions League' (Foto: Sportphotoagency.com / Erwin Otten)
Arjen Robben bij de uitreiking van 'Arjen Robben en de finale van de Champions League' (Foto: Sportphotoagency.com / Erwin Otten)

Slagveld op het ijs na slechts twee seconden spelen
Het wil nog wel eens uit de hand lopen tijdens een ijshockeywedstrijd in de NHL, maar zo bont als de Vancouver Canucks en de Calgary Flames het maakten komt zelden voor. Slechts twee seconden na het startsein van de wedstrijd brak er een massale vechtpartij uit tussen alle spelers van beide clubs. Acht spelers mochten na de knokpartij niet meer terugkeren op het ijs.


Al na twee seconden ontstond de vechtpartij (Bron: YouTube)

Het volgende bericht is wel Rodman
Noord-Korea is een land van schaarste en armoede maar alcohol is er blijkbaar ruim voor handen. Oud-basketballer Dennis Rodman is er al tijden een graag geziene gast, maar na zijn laatste bezoek aan het communistische land is hij bij terugkomst in de Verenigde Staten naar een afkickkliniek gegaan om zich vrijwillig op te laten nemen. Rodman wil er zich laten behandelen voor zijn alcoholprobleem, aldus manager Darren Prince.

Mogen mannen dan toch samen in Sochi?
Er is veel te doen over de Winterspelen in Sochi. Vooral de anti-homowetgeving van de regering van Putin hebben voor veel protesten gezorgd. Maar nu ontdekte Steve Rosenberg toch wel iets heel opmerkelijks. De Rusland-correspondent van de BBC was op bezoek in het mediacentrum bij de biathlonaccomodatie van het olympisch park, toen hij daar een bezoekje bracht aan het toilet en een bijzondere ontdekking deed. Hij trof er een dubbel herentoilet aan zonder enige afscheiding tussen beide wc's. Blijkbaar vinden Russische mannen het toch fijn om zich samen even terug te trekken.

Trucjes rond een mooie dame op de pooltafel
Florian Kohler staat bekend om zijn trick shots op het biljart. Regelmatig verschijnen er filmpjes van hem waarin hij de meest waanzinnige trucjes met zijn keu's uithaalt. Deze keer neemt er zelfs een mooie dame plaats op de tafel, maar dat is geen enkel probleem voor Kohler.


Florian Kohler in actie (Bron: YouTube)