Zaakwaarnemer Sigthórsson: "Hij blijft"

Queens Park Rangers hoopt Kolbeinn Sigthórsson bij Ajax los te weken. Volgens zijn broer en zaakwaarnemer Andri Sigthórsson is een transfer niet aan de orde. Vanuit Engeland kwamen donderdag geruchten dat QPR interesse heeft in de IJslandse spits van Ajax.

Het nieuws kwam een dag nadat Sigthórsson werd gepasseerd voor het duel met Feyenoord (3-1 winst). Interesse of niet, volgens broer en zaakwaarnemer Andri Sigthórsson blijft de aanvaller gewoon in Amsterdam. "Kolbeinn zal Ajax niet verlaten voor een club uit de eerste divisie in Engeland. Hij is gefocust en zal hard werken om bij Ajax zoveel mogelijk goals te maken", zo laat hij weten aan Ajax Showtime.

"Iedereen mag mij bellen, maar Kolbeinn blijft waar hij is", maakt de belangenbehartiger duidelijk. Sigthórsson is dit seizoen niet onomstreden. De spits ondervindt concurrentie van Siem de Jong, Bojan Krkic en Danny Hoesen.

Afgelopen zondag mocht Sigthórsson wel in de basis beginnen, omdat De Jong een blessure aan zijn hamstring opliep. Woensdag koos trainer Frank de Boer in het duel met Feyenoord echter voor Bojan in de punt van de aanval.

Sinds zijn transfer van AZ naar Ajax is het verblijf van Sigthórsson in Amsterdam geen onverdeeld succes. Door blessures kwam hij de eerste twee seizoenen nauwelijks in actie. Dit seizoen is de aanvaller grotendeels gevrijwaard van blessures, maar weet hij De Boer nog niet volledig te overtuigen.