Moisander: "Misschien accepteert Ajax alleen hoofdprijs"

Ajax hoeft niet te vrezen voor een winters vertrek van Niklas Moisander. De Finse verdediger heeft zijn zinnen gezet op de landstitel en wil blijven. Moisander is een van de spelers van wie Frank de Boer verwacht in de zomer afscheid te moeten nemen.

De succesvolle oefenmeester liet onlangs weten dat hij rekening houdt met een zomers vertrek van Moisander, Siem de Jong en Daley Blind. Van een spoedig vertrek is geen sprake, verzekert Moisander. "Ik let niet echt op de geruchten. Als er concrete interesse is via Ajax of mijn zaakwaarnemer wordt dat misschien anders. Maar geruchten zijn er altijd in januari", liet hij Yle weten.

"Ik verwacht ook niet dat Ajax me tussentijds wil verkopen, misschien alleen als de hoofdprijs geboden wordt. Ik heb het hier naar mijn zin en wil graag blijven om opnieuw kampioen te worden. Laten we afwachten wat er in de zomer gebeurt."

Als Ajax nog geld wil verdienen aan Moisander, die anderhalf jaar geleden terugkeerde in Amsterdam, moet hij aankomende zomer of in januari 2015 verkocht worden. Zijn contract bij de hoofdstedelingen loopt immers medio 2015 ten einde.

Moisander is bezig aan zijn tweede periode in dienst van Ajax. De regerend landskampioen plukte hem als jeugdspeler samen met zijn tweelingbroer en doelman Henrik weg bij het Finse TPS Turku, maar beide talenten slaagden niet. Via FC Zwolle (nu PEC Zwolle) en AZ belandde hij alsnog in de Amsterdamse hoofdmacht.