Huntelaar klaar voor confrontatie met Van Marwijk

Klaas-Jan Huntelaar staat dit weekeinde tegenover Hamburger SV en Bert van Marwijk. De bondscoach die de aanvaller op het EK van 2012 geen kans gaf in Oranje. Het EK van 2012 eindigde voor Oranje in een mislukking.

Volgens diverse media was Huntelaar een van de stoorzenders toen hij geen basisplaats kreeg. Uiteindelijk werden alle groepswedstrijden verloren en vertrok het Nederlands elftal gedesillusioneerd naar huis.

Zondag gaat Schalke op bezoek bij Hamburger SV, de club van Van Marwijk. De spits ziet die wedstrijd als uitdaging om aan Van Marwijk iets te laten zien. "Je wilt altijd een statement maken natuurlijk, maar aankomende zondag helemaal", aldus Huntelaar tegen NOS.

De 30-jarige aanvaller is inmiddels weer hersteld van een vervelende knieblessure, die hem vanaf het begin van dit seizoen aan de kant hield. Huntelaar verwacht eigenlijk dat hij direct in de basis begint. Zo is zijn status bij Die Königsblauen. "Ja zo is het eigenlijk wel. Ik ben natuurlijk pas net terug, maar wat mij betreft kan het niet snel genoeg gaan."

De terugkeer van Huntelaar is ook goed nieuws voor Louis van Gaal, die steeds meer spelers hun rentree ziet maken. Tijdens zijn absentie heeft Huntelaar geen contact met de bondscoach gehad. "Van Gaal heeft mij niet gebeld, maar dat hoeft ook niet. Wat had hij dan moeten zeggen? Hij kan vragen hoe het gaat, maar als ik geblesseerd ben is het duidelijk dat het niet goed zit", besluit een nuchtere Huntelaar.