Afellay fit verklaard door medische staf Barcelona

Ibrahim Afellay mag uitkijken naar zijn rentree. De middenvelder heeft van de medische staf van FC Barcelona groen licht gekregen. Afellay kwam in januari 2011 bij Barcelona te spelen, maar zijn periode in Catalonië kenmerkt zich vooral door blessures.

In september 2011 scheurde de aanvallende middenvelder een kruisband af en toen hij afgelopen seizoen aan Schalke 04 werd verhuurd, lag hij er lang uit met een spierblessure. De oud-PSV'er speelde meer dan een jaar geleden zijn laatste wedstrijd, toen hij met Oranje tegen Duitsland aantrad. In dat duel raakte Afellay geblesseerd, waarna hij meerder malen met een terugslag te maken kreeg.

Er is echter een einde gekomen aan deze lange revalidatieperiode, want Barcelona maakt via de officiële kanalen bekend dat Afellay volledig fit is. Hij trainde al enige weken mee met de selectie van de Catalanen, maar zat nog niet bij de wedstrijdselectie. Het is nog niet duidelijk of Afellay komende zondag bij de selectie van Barcelona zit. De ploeg ontvangt in eigen huis Málaga in de Primera División.

De 27-jarige Afellay heeft bij Barcelona nog een contract tot de zomer van 2015. De komende anderhalf jaar mag de middenvelder dus proberen om trainer Gerardo Martino te overtuigen. Eerder liet de coach zich al positief uit over de instelling van de Utrechter. "Wat hij laat zien op de trainingen bevalt me goed", aldus de Argentijn.