Mata definitief naar Manchester United

De transfer van Chelsea-middenvelder Juan Mata naar Manchester United lijkt een kwestie van tijd. De 25-jarige Spanjaard wordt binnenkort door de Mancunians medisch gekeurd, liet Chelsea-coach José Mourinho vrijdag weten. Mata kost United naar verluidt 37 miljoen euro, een record voor de club van trainer David Moyes.

De deal tussen Chelsea en United wordt mogelijk pas na het weekeinde beklonken. Chelsea wil wachten tot de komst van Mohamed Salah van FC Basel is afgerond. De Egyptische vleugelspits moet nog onderhandelen met Chelsea over een contract. Ook is hij nog niet medisch gekeurd.

Update 0.50 uur

Juan Mata verhuist definitief van Chelsea naar Manchester United. Daarover hebben de twee Engelse clubs een akkoord bereikt, meldden ze vrijdagavond. Manchester united spreekt van een recordtransfer. Naar verluidt betalen de Red Devils hun Londense rivalen 37 miljoen euro.

De transfer van de 25-jarige Spaanse middenvelder is nog wel afhankelijk van zijn medische keuring. Ook moet de Spaans international, die bij Chelsea op het tweede plan was geraakt sinds de komst van trainer José Mourinho, zelf nog een contract overeenkomen met United.