Essien transfervrij naar AC Milan

Michael Essien wordt de eerste aanwinst van Clarence Seedorf bij AC Milan. Verschillende Italiaanse media hebben de transfer bevestigd. Volgens Sky Sport en La Gazzetta dello Sport heeft Milan een overeenkomst bereikt met Chelsea.

Essien komt transfervrij naar San Siro, waar hij een contract voor anderhalf jaar krijgt. De Ghanese middenvelder komt vrijdagavond aan in Milaan om medisch gekeurd te worden.

Michael Essien (31) komt dit seizoen amper aan spelen toe bij Chelsea. De routinier werd ook gelinkt aan Galatasaray, maar een overstap naar Turkije zag hij niet zitten. Bij AC Milan hoopt Essien in beeld te blijven voor het nationale team van Ghana, om zo mee te mogen naar het WK.

AC Milan is in de Serie A bezig aan een zwak seizoen, maar in de Champions League valt voor de ploeg van Seedorf nog wel eer te behalen. De Italianen werden bij de loting voor de achtste finales gekoppeld aan Atlético Madrid, de nummer twee van Spanje.

Essien werd dit seizoen door Chelsea niet ingeschreven voor de Champions League. Daardoor is hij speelgerechtigd voor beide duels van Milan tegen Atlético Madrid.